Letak kat atas tutup bekas aje. Masa ni kat ofis.
Yang ni saya pakai biskut Marie Coffee.
Dah lama nak share resepi kek batik ni. Pertama kali saya buat masa di KL, ambil resepi dari majalah Mingguan Wanita.
Bahan-bahan:
1 pek biskut Marie (saya dah try yang biasa, coklat dan kopi, semua best) -
1 buku mentega biarkan dalam suhu bilik
1 tin susu manis (kalau tak nak manis 3/4 pun dah ok)
1/2 cawan gula pasir
1/2 cawan serbuk koko dilarutkan dalam air panas (ikut suka korang)
5 biji telur (kalau telur besar, 4 biji pun dah ok)
Cara Membuat:
Dengan menggunakan api yang kecil, cairkan mentega dan gula. Kemudian masukkan koko yang dilarutkan dan susu. Kacau seketika sehingga sebati. Masukkan telur perlahan-lahan dan kacau lagi sehingga pekat (agak-agak telur tu masak). Akhir sekali masukkan biskut Marie yang telah dipecah-pecahkan. Gaul sampai rata/sebati sampai semua biskut tu disalut dengan koko. Angkat dan masukkan ke dalam bekas. Sejukkan dalam peti sejuk.
No comments:
Post a Comment